Cim modul javítás


Sziasztok! Olvastam a cim modul javításról szóló cikket.Nekem z16xer motorkódu astra h van eminek nem működik a kürtje meg néha az ablaktörlője sem.Hétvégén valószínüleg neki állok. Csak egy dolog nem világos számomra. Amennyiben kiszereljük a cim modult utánna nem kell újra programoztatni szervizbe? Mert cim csere esetén be kell tanítani.
 Üdv:Attila! 
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Hozzászólások

Davee1 hete 1 napja Csak leszippantom, panel marad a házban, mondjuk én egy elektromos páka/szívó kombóval csinálom, nem a kézi pattintós köppögetővel, az kb semmire nem jó.
kikay1 hete 1 napja

Köszönöm a részletes választ. El is szoktad távolítani a csatlakozókat a régi ón letisztításához, vagy csak elszippantod?

Davee1 hete 2 napja Leszívni mindenképp le kell a régi ónt, csak "rácinezve" semmit sem ér az egész. Bal oldalt a 18 pontot, alatta a pincsatlakozó 4/6 (ESP függő), jobb oldalon 6 pont és szélén 2 (immo karika) ezeket kell újracsinálni, emellett én mindig kontaktspray-vel tisztítom a kormányvezérlő csatlakozókat is.
kikay1 hete 2 napja

Sziasztok!

 

A kérdés inkább azokhoz szól, akik gyakran javítanak CIM modult. Már másodjára javítottam a sajátomat és pár hónap után újra visszatér a hiba, felkapcsolt fényszóróknál nem működik a kürt és a multikormány gombjai. A legutóbbi javításnál ónszívóval megrpóbáltam a lehető legtöbb régi ónt elszívni és újraforrasztottam. A csatlakozókat megtisztítottam mechanikusan és kontakt spray-t is kapott. Nagyjából 2 hónapig működött, aztán egyik nap a multikormányon a bal oldali adta meg magát, másnapra a jobb oldali is. A kürt lehet, hogy már előtte azt nem nyomkodom minden nap. Van valami javaslat, hogy mire kéne jobban odafigyelni vagy egyeltalán jellemző-e hogy visszatér a hiba?

Köszönöm! Krisztián

Davee2016.09.21 15:06:24 Keresni ismerőst vagy valakit és teszt erejéig áttenni.
De pl Unix-ba vissza is lehet vinni ha mégsem az, pár napon belül.