Astra H B0000-00


Sziasztok!

 

Opel Astra H Sedan Z17DTH motorral szerelt autón fejegység csere történt CD30MP3-ról DVD90NAVI-ra. A cserét követően folyamatosan visszatérő hiba a B0000-00 Vehicle Speed Signal, Malfunction hiba az EHU-ban, ami aktív is marad. Az autóba gyári navigációs antennatalp és kábelezés lett beépítve, továbbá be lett állítva minden megfelelően az elektronikákban. Kínai OP-COM-mal csináltam a fejegység cserét és minden beállítást, jelenleg eredeti három soros GID kijelzővel üzemel, de CID-re szeretném fejleszteni, amint lehet. Sajnos a kijelző variant configjába nem tudok belépni az opcommal. Lehetséges, hogy ott szükséges még valamit átállítani vagy az ABS kocka menüjében lenne beállítani való a sebességjel miatt? Valaki tudja esetleg, mi okozhatja ezt a problémát? 

Segítséget előre is köszönöm!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Hozzászólások

Davee2024.01.06 12:55:18

Máshol lehet igen, de én sem merültem bele soha, én is anno cd30mp3-ról váltottam dvd90-re, de nekem nem problémázik és működik a sebességfüggő hangerő, pedig fapad enjoy volt anno.

Tehát nagy eséllyel azt mondom, hogy a bentmaradt hibán kívül semmi hátrányod nem lesz.

Bálint60212024.01.05 22:17:59

Rendben, köszönöm szépen! Megfigyelem majd, hogy a sebességfüggő hangerő működik-e. CD30MP3 fejegységnél biztosan működött, mert menüben is be lehetett állítani emlékeim szerint, de viszont felmerül bennem a kérdés, hogy akkor az máshonnan kap a vezérléshez jelet, mint a DVD90NAVI? Amint lesz időm meg is nézem a fejegység csatlakozóját és össze vetem a kapcsolási rajzzal, ez meg sem fordult a fejemben, hogy az is más lenne, csak az AUX csatlakozás kiosztására figyeltem....

Davee2024.01.03 13:15:23

Azért kapod ezt a hibát mert egy szál hiányzik a rádiónál amin sebességjelet kapsz az ABS kockától.

Utólag be lehet húzni:

Rádió csatlakozó 37-es pin (kék/piros lenne), az lemegy a bal lábtér A oszlop X1 csatlakozó 43-as pinjéhez, onnan az ABS kocka csatlakozó 18-as pinjéhez.

Emlékeim szerint talán a sebességfűggő hangerő nem működik ilyenkor, de ezt sem mondom biztosra. Gondot alapvetően nem okoz a hiánya.