Z16YNG Zafira B 2007 eső utáni gyújtás probléma


Sziasztok!

Tanácsot, illetve segítséget szeretnék kérni! A hibajelenség a következő:

Esőben, vagy nagyobb pocsolyába történő belehajtást követően, illetve autómosás után az autó gyorsításkor rángat, 3 hengerezik, a check lámpa gyorsításkor villog, állandó tempónál világít. Leállítást és újraindítást követően is megmarad a hiba. Hibakód: P1382

A motortér gyújtósora tiszta és száraz, a csatlakozója is az.

Próbaképp cseréltem a gyújtósort és a gyertyákat is. A gyújtósor egy valóban hibamentes autóból került át, de a hibajelenség továbbra is fennáll.

Amennyiben az autót használtam (hibásan), felmelegedett, kb 3-4 órás "száradást" követően hiba nélkül indul, és hiba nélkül működik.

Hibakódot törölve, a hiba csak a következő mosás, vagy eső után jön elő.

Merre induljak el? Hol lehet a beázás, ami a tüneteket okozza?

(benzinnel is és gázzal is ugyanazok a tünetek)

 

Válaszotokat köszönöm!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Hozzászólások

szepria2023.12.24 09:58:47

Sziasztok!

Most már volt időm hathatósabban foglalkozni a problémával. Ez az autó gyári CNG-s, ami LPG-re lett alakítva. (így vettem)

A szerelő műhely nem tette vissza a motor murkolatot, gondolom azért, mert nem akartak foglalkozni azzal, hogy a megfelelő helyeken kivágják, vagy könnyítsék a műanyag burkolatot.
Mosás után a gyújtósor (szelepfedél teteje is), gyújtósor csatlakozója is csuron víz volt. Ha kompresszorral kifújattam, azonnal megszűnek a tünetek.

Burkolatot kivágtam a megfelelő helyeken, hogy felszerelhető legyen.

"Maxigáz" mosás után sem volt vizes a szelepfedél, se a gyújtósor, illetve gyújtási hibák se jelentkeztek.

Szóval a hiba megoldva! :-)

Handbrake2023.11.15 12:11:51

Nézd át a vízelvezetők környékét, nincs-e valahol dugulás. Valószínűleg valahol a víz valami csatlakozónál szivárog, ahol lehet a pangó víz miatt van mindez. Nézd végig az összes csatlakozót, lehet valami szervíz után kicsípték a tömítést és ott kap vizet. Amiket Davee mondott azokat is nézd át.

Én mindenképpen ott kezdeném, ahol a mosás és a esőben felfröccsenő víz gondot okozhat. Ha megtalálod, majd írd meg hol volt...

Davee2023.11.14 12:45:28

UEC és ECU csatlakozókra ránéznék