Astra H Z16XEP alacsony olajszint visszajelzés (sárga olajkanna)


Szervusztok!
Jellemzően hosszabb úton, de időhöz, megtett úthoz nem köthetően kigyújtja az "alacsony motorolajszint" jelzést. Természetesen a szint pálca szerint rendben van. Leállva, kis várakozást követően ismételt indítás után nincs jelzés, de van, hogy hosszabb rövidebb táv után ismét jelez.
Városban eddig ezzel a figyelmeztetéssel még nem találkoztam. Vélem pillanatnyi hibajel alapján gyújtja ki a jelzést ami gyújtás le után törlődik csak.
Örömmel venném ha tárgybani tapasztalatokat, ismereteiteket megosztanátok.
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Hozzászólások

satti822016.07.21 22:02:06 Sziaztok! nálam A zafiránál menet közben az olajnyomás villogott be, késöbb kiderült, hogy olajgomba döglött be.... csere után jó lett! érdemes megnézni!
bencsi012016.07.21 18:04:12 Szervusz!
Köszönöm válaszod. Itt legjobb esetben is csak a kontaktok tisztítása, jusztírozása jöhet szóba, mert a teknőt kellene levenni, hogy kivehető legyen az érzékelő. A csatlakozót ugyan "megjárattam" de az lehet, hogy kevés, főleg ha megnyílt.
Davee2016.07.21 16:51:16 Nálunk Merivánál ugyan ez van, amit eddig sikerült kideríteni, hogy az olajteknőben van oldalt egy szenzor, Meriván elől, Astran, ha jól emlékszem hátul van, egy úszókapcsolós ellenállás az egész végül is, de mint kiderült, nem azt nézi az elektronika, hogy van-e vagy nincs jel, hanem valószínűleg az ellenállás értékét, de erre vonatkozó infókat nem találtam.

Első körben ellenőrizni kell a csatlakozóját és kontakt spray-vel befújni, illetve a csatlakozóba benyúlni egy tűvel és összébb nyomni a sarukat, hátha ott kontaktos, ha utána is jön a hiba le kell engedni az olajat, majd ki a szenzort, és alaposan átmosni féktisztítóval, vagy benzinnel, mert az olajsár megfoghatja az úszót. Ellenőrizd, hogy szabadon mozog-e.