Z18XER membrán


Kis segítséget szeretnék kérni.
Elméletileg 1.6 motorokhoz irja a membránt a szelepfedélben, de valahol meg említi a háttérbe az 1.8 motorokat is. Nem egyértelmű. Z18XER típusú motorom van és ha belefújok a cső helyén akkor simán átmegy rajta a levegő, de ha megszívom akkor is. Olyan mint ha nem lenne benne. Valaki szedett már ilyet szét?
Köszönöm.
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Hozzászólások

Davee2017.03.09 18:04:52 Köszönjük az infót!
lakpal nyugodtan tedd fel az Apróhirdetések közé ha gondolod!
deauville2017.03.09 17:51:38 Igen ezt én is megerösitem. Csekély köze van az olajfogyasztáshoz. Illetve csak akkor kezdi fogyasztani ha valaki padlózza, hajtja az autót. Normális használatnál meg sem mozdul a membrán mert ugye van benne egy rugó is ami a vákum ellen dolgozik.
lakpal2017.03.09 15:15:28 Egy kicsit rosszul írtam. Ha kilyukad a membrán akkor tud levegőt szívni a két kicsi lyukon. Alapba nyitva van és ahogy a szívóerő hirtelen megnő úgy beszívja a membránt akkor zárja a motor szellöztetési kört.
lakpal2017.03.09 14:50:34 Megjött a membrán. Gondoltam megrendelem és majd ha megérkezik szétszedem. Így is tettem. Egy kis javítás. A membránnak semmi baja ami benne van így a rendelt(2db hátha valakinek még szüksége lesz ilyenre és egy postával eljött) felesleges.
A másik nagy észrevétel.
A membrán működése,szerepe.
A membrán csak és kizárólag egy pot levegőt biztosító dolog ami a gyújtó trafó felől található két pici lyuk.Onnan tud beszívni több levegőt. Semmi más szerepe nincs. Az olajfogyasztáshoz nincs szerepe mert a többi nyílása alapból nyitva van így az oda vissza is meg lehet fújni illetve szívni.
Hirtelen lepadlózás esetén nyit a membrán akkor is pici levegőt szív át .
Szóval tökéletesen működik a gyári membránom.
Szívásra fújásra átenged nem úgy működik mint a fékszervoban a szelep.
Teljesen más a szerepe.
Így ha valakinek ténylegesen el van szakadva van 2db eladó új membránom.
Davee2017.02.28 13:39:43 Az olajszintre kell figyelni, ha enni kezdi akkor valószínűleg kiszakadt.