Opel Astra H ülés / kartámasz


Sziasztok!

Adott egy 2007-es gyártmányú, Cosmo felszereltségű 1.9 CDTI Caravan Astra. Az autóban a gyári ülések vannak benne.

A kérdésem annyi volna, hogy a hátsó üléssor háttámlás részéből létezik-e olyan, ahol a középső résznél lehajtható könyöklő van kialakítva, amin keresztül a csomagtérbe is be lehet nyúlni?
A probléma onnan jön, hogy telente síelni járunk (elvileg ez a nyílás a síléceknek volna kialakítva), és a lehajtható könyöklő és hozzá tartozó nyílás nélkül eléggé kellemetlen az utazás.

Az utcát járva felfigyeltem arra, hogy a lépcsős hátú (Sedan) H Astrákban mindben gyárilag lehajtható kartámaszos és műanyag nyílásos a hátsó üléssor. 

Azt viszont biztosan tudom hogy Vectra C-kben, Signumokban és Zafira B-kben is igen gyakori a hátsó üléssor ilyen variációja.

Kérdésem: a Sedan Astra hátsó üléssora vajon betehető-e a Caravanba? Amennyiben nem, a G Astrában egyre több ilyen hátsó üléssor válik eladóvá, az vajon illik-e bele?

És még egy kérdés:
ugyancsak a fenti Caravan H Astra, vezető ülésben nincs a GYÁRI kartámasz benne. Utólag beszerelhető-e?

Köszönöm,
és elnézést ha butáskodtam!

Üdvözlettel,
Szokolai Viktor
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Hozzászólások

Davee2016.07.31 10:04:39 Ha gondolod és van kedved hozzá egy leírást készíthetsz róla, szívesen fogadnánk!
szokolaiv2016.07.30 21:33:28 Köszönöm a korrekt és gyors hozzászólást! Szerencsém volt, mivel racsnival együtt kaptam a kartámaszt, ezért sikerült beszerelni!
Egyébként kereszt irányú tartó külön nincsen, a racsni olyan mereven rögzíthető, hogy teljes testsúllyal ránehezedéskor sem hajlik vagy mozdul meg.

Aki bármikor ilyet szeretne, annak tudnia kell, hogy minden Astra H-ba utólag betehető, a Recaro sportüléseket kivéve. Gerinctámasz esetén nagyobb macera, de úgy sem vészes (nekem is gerinctámaszos volt, régi merevítő ki- új racsni be).

Üdv.
Davee2016.07.25 15:52:01 A Sedan, 5 ajtós, kombi hátsó üléssor méretre és felfogatásra úgy tudom stimmel, tehát csereszabatos.

Gyári kartámasz utólag berakható, de kell a belső tartó szerkezete is hozzá, külön ritka, még külföldön is, egyszerűbb egyben üléssel venni, és max a huzatot áttenni.