Astra H Z16XEP alacsony olajszint visszajelzés (sárga olajkanna)


Szervusztok!
Jellemzően hosszabb úton, de időhöz, megtett úthoz nem köthetően kigyújtja az "alacsony motorolajszint" jelzést. Természetesen a szint pálca szerint rendben van. Leállva, kis várakozást követően ismételt indítás után nincs jelzés, de van, hogy hosszabb rövidebb táv után ismét jelez.
Városban eddig ezzel a figyelmeztetéssel még nem találkoztam. Vélem pillanatnyi hibajel alapján gyújtja ki a jelzést ami gyújtás le után törlődik csak.
Örömmel venném ha tárgybani tapasztalatokat, ismereteiteket megosztanátok.
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Hozzászólások

bencsi012016.08.09 08:32:56 Szervusz!
Azt hiszem más okból vagy érintett, de természetesen elmesélem mire jutottam.
Esetemben kizárhatónak tekintem a motorvezérlő és a műszercsoport hibáját, mivel a csatlakozót rövidre zárva eddig (400km.) nem jelent meg a sárga kis kanna. Marad akkor egy esetleges kontakthiba vagy a szintérzékelő hibája.
 
Vanyabacsi2016.08.06 10:27:54 Mivel érintett vagyok a problémában, légy szíves írd le a tapasztalatod !
 
bencsi012016.07.29 19:27:21 Vajon hol parkolhat az a mennyiségű olaj ami nem tud visszajutni? Erre a lehetőségre (értsd: visszafolyás akadályozott) én is gondoltam, de a szelepfedél alatt nem találtam felgyülemlett olajat. Megállás után is alsó nívó fölött van a szint. Nálam a rendszer tiszta ami persze nem zárja ki egy valahol esetlegesen kóborló dugó lehetőségét.
Rövidre fogom zárni a szintmérő lehúzott csatlakozóját és meglátjuk mi történik hosszabb úton.
Vanyabacsi2016.07.28 11:48:54 Nálam hasonló a jelenség, (autópálya - magasabb fordulat - sárga piktogram) ha a jel megjelenése után rögtön megállok és megnézem az olajszintet, akkor alsó jelen - minimum - van az olaj. Kis várakozás után az olajszint felmegy kb. félig, és a jelzés kialszik.
A motorban több mint 200 000 km van eléggé elhanyagolt állapotban vettem. A kartergáz elvezető szelep hiba miatt szelepfedelet kellett cserélnem és akkor szembesültem azzal, hogy a tele van a motor olajsárral. Rögtön olajcsere + mosóadalék használata, azóta a helyzet valamit javult.
Valószínűleg az olaj "elfogy" a teknőből, dugulás miatt nem tud gyorsan visszafolyni a karterbe.
Davee2016.07.25 18:40:55 Jogos a föld pontot lehagytam, a lényeg, hogy az nem az ECU-tól jön hanem egy test pontra van kötve a motorblokk mögött, tehát bármelyik pontjához mérheted a kasztninak.

Valóban H Astra-nal nem ellenállás értéked ad az úszókapcsoló hanem csak szakadásos elven működik.
Merivánál nem így van, a rajzon nem is figyeltem ezt, az előbb