X14NZ légszűrőház kiszerelés


Sziasztok,
Beszereltem egy direkt szűrőt a légbeszívó csonkra. A légszűrő házat pedig kiszereltem. A kérdésem, csak az lenne, hogy a légszűrő ház elejéhez vezetett vákuumcső,  csak a hideg-meleg levegő beszívást szabályozza, vagy más funkciója is van? Illetve most nincs hova csatlakoztatni.

A hangja nagyon szép lett, az alapjárat alacsonyabb valamivel és mintha jobban is menne, autópályán pedig sokkal simábban fut, a motor is halkabb lett. 
A gondom csak annyi, hogy a munkahelyemen mélygarázsból felfelé jövet az emelkedőn van, hogy elfogy az ereje, olyan mintha csak levegőből jutna több, de nem adna hozzá több üzemanyagot, épphogy nem fullad le és lassan felvánszorog. Ezzel tudok valamit kezdeni?

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Hozzászólások

Davee2016.07.05 09:28:35 Vissza mert télen a vákkum szabályozza, hogy honnan szívja a levegőt, egy idő után már a melegebb levegőt szívja, ha nem teszed vissza akkor folyamatosan hideg levegőt fog kapni a motor, a fogyasztásod magasabb lesz és jobban fog kopni a motor mivel többnyire hideg üzemben fog dolgozni.
perszemi2016.07.04 19:22:31 Szia Davee,
Na végre lett időm hétvégén és egy ledugózott gumicsövet húztam az adagolónál lévő csonkra. Most tényleg erősebbnek tűnik. Köszi a tippet. U.i. télre vissza kell szerelnem a légszűrőházat? Milyen hátrányokkal jár, ha így marad?
Davee2016.06.27 14:55:47 Megpróbálhatod, veszteni valód nincs, de kétlem hogy jó lesz.
perszemi2016.06.27 07:44:40 Szia Davee,
Még kicsit utánaolvasgattam és találtam olyan tippet, hogy akksisarut egy estére levenni és reggel vissza, elvileg ilyenkor ECU újra tanul. A légszűrő beszerelés után ezt nem tettem meg.
Davee2016.06.26 20:07:01 Ha még rotoros gyújtás van rajt akkor az előgyújtással tudsz játszani valamit, talán sikerül.
ECU-t programozni lehetne de az már chiptuning és nem éri meg rá.
Lambdaszonda addig jó amíg nincs tőle irreálisan magas fogyasztásod.