Zafira B nappali fény


Sziasztok, zafira B szeretnék nappali fényt beszerelni.
Érdekelne minden tapasztalat és vélemény.

Zafira B nappali fény

Kinek van és ki szeretne?
Hová, milyet és hogyan?
Valakinek fotó?
Bekötések, kapcsolási rajzok?
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Hozzászólások

astra12016.04.30 20:29:16 Amit ők árulnak ttps://lumenet.hu/shop 401 drl az csak a START STOP rendszert ismeri de csak olyan kocsiknál van jelentősége ami már van ilyen ,ha lámpánál állsz nincs töltés  a kocsin ilyen kor le kapcsol mivel a vezérlője érzékeli,beszerelésnél csak a szabályokat kel betartani én már több kocsiba szereltem kiváló termék.
Davee2016.04.28 11:37:37 Az NKH állásfoglalása ezzel kapcsolatban:

https://lumenet.hu/shop_ordered/555/pic/TERMEKOLDALI-LETOLTESEK/NKHtaj.pdf
Davee2016.04.28 11:36:25 Igen a hivalatos az, hogy kiváltod vele a helyzetjelződet, de mivel a kapcsolóból nem tudod kiiktatni így azt is felkapcsolod.
De helyzetjelzővel lakott területen kívül eleve nem mehet így tompított kell vagy ha van akkor nappali fény.
Létezik olyan is, hogy ledugozzák a helyzetjelzőket, can-bus-os rendszereknél van műterhelés bele, hogy ne jelezzen be rá a rendszer, de teljesen felesleges.

Értelem szerűen ha van nappali menetfényed, nappal sehol nem kapcsolsz lámpát, megy magától, amint a környezeted úgy kívánja (eső, alkonyat, stb.) bekapcsolod a tompítottat, mivel neked is látnod kell már, nem csak látszani, ennek bekapcsolásával átléped a helyzetjelző funkciót és kész.
mcopilaci2016.04.27 19:17:05 Hogy is van ez?
Én úgy gondoltam, hogy helyzetjelző helyett világít a nappali fény. Aztán külön van a tompított és a távfény.
Davee2016.04.27 16:05:10 Igazából mindegy mit teszel bele, jól kell bekötni, tehát úgy hogy helyzetjelzőre kapcsoljon le.
Vagy ha Dimmer funkciót tud, tehát csökkenti a fényerőt, akkor nem kell lekapcsolnia.
Ezekkel a kínaikkal az a baj, hogy sokra nem valóak, gagyin világítanak, tönkremennek, illetve nincs bennük a szükséges E jelölés (stb.) a burán így műszakin, vagy közúti ellenőrzésen is gondot okozhat!