Corsa B X12SZ hűtő légtelenítése


Sziasztok!

Hogyan lehetne légteleníteni a hűtőrendszert? A jelenség a követező: Bent hallani ahogy a fűtésben kering a víz. Szó szerint bugyog. Valami ötlet?

Üdv: Sanya
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Hozzászólások

Béla912015.11.29 21:57:20 Hello! Csak tapasztalatból írok neked mert nekem egy hölgy tulajtól vásárolt kocsival hozott össze a sors és nem sűrűn volt a víz cserélve olajból is csak az olcsóság ment bele véleményem szerint. Hengerfej tömítés is szét volt benne menve.. kissé beledolgozott a vízbe. Szóval azt akarom kihozni belőle elég koszos volt a hűtővíz és olaj sáros.  Ez idő alatt is többször cseréltem a hűtővizet Hf. szeríz után se volt igazán kielégítő tisztaságú a víz. Elég nehezen kitisztítható a dolog. De úgy gondoltam spéci szerek és trükkök nélkül többszőri vízcserével orvoslásra kerül a dolog. Jó párszor lecseréltem a vizet X14XE 16szelepes motornál. Ahol a kiegyenlítőtartály a rendszer legfelső pontja. Itt öntöttem be a vizet és itt hagytam levéve a kupakot hogy járatáskor a rendszerben lévő levegő itt távozhasson. Látszott is a kissé átlátszó tartályon hogy jönnek a levegőbuborékok.
Kicsit járattam. Majd kupak rá és minden oké. Légteleníti magát. Ami úgy történik hogy a kiegyenlítő tartály kupakjába van egy szelep leállításkor ezt hallani is sziszegni. Nagyon könnyen és viszonylag gyorsan légtelenítődik a rendszer.
Ajánlóm nézd meg ezt a kupak témát nálad milyen van. Igen egyébként valóban a legmagasabb ponton kell megnyitni a vízrendszert hogy járatással míg a termosztát egybenyissa a 2 vízrendszert a felesleges + levegő távozni tudjon.
Viszont a csobogó hangra szerintem jobban figyelni kellene pontosan honnan is jön esetleg gondolok egy olyanra hogy a vízpumpa akarja magát megadni. Nem e fogy a víz. Csere előtt abszolult tünetmentes volt e?
Sanders197542015.11.27 16:32:51 Ha lesz egy kis időm, kipróbálom
Köszönöm

kutyman2015.11.27 15:49:21 Ezt a két lehetséges megoldást találtam egy másik fórumon,idézem, kis kiegészítéssel:

"Én télen cseréltem fagyállót,olyan 2.000km után kezdtem unni,hogy még mindig csinálja. Azt a tippet kaptam a szerelőmtől,hogy álljak meg egy lejtőn. Közben járassam a motort,néha felpörgetve, max. fűtéssel úgy, hogy az orra legyen fent, így a levegő felfelé ki tud szökni. 

"Feltöltéskor ki kell csavarni a helyéről az egyvezetékes hőmérséklet-érzékelőt, mivel ez a rendszer legmagasabb pontja. X12SZ-nél ez a szívócsonk bal oldalánál található (szembeállva az autóval), kb. a vezérműház mögött, jól hozzáférhető helyen. Ha már ott csorog ki a hűtőfolyadék, elvileg fel van töltve a rendszer. Ha nincs jelzés a kiegyenlítőtartály oldalán, akkor a két félgömb forrasztásáig kell tölteni, vagyis félig. Ha megvan, a termosztát nyitásáig kell járatni a motort, ekkor feltölti a kocsi orrában lévő hűtőt is. Utána töltsünk utána a tartálynak, ha szükséges.Csak az utolsó művelet végén húzzuk rá a tartályra a kupakot, addig ne."

Hozzáteszem, nekem is csobog a radiátorom hűtőfolyadék csere után, úgyhogy én is szenvedek a légtelenítéssel.
Davee2015.11.27 10:04:11 Akkor a tisztítást kell megpróbálni...
Sanders197542015.11.27 09:56:31 Szia!

A kupakos módszert próbáltam már és a csövek nyomkodását is. MAgát meg nem légteleníti, ezért vagyok tanácstalan...