kinyomócsapágy vagy váltó


Sziasztok, Vettem egy b vectra-t (x18xe), aminek csörög/zörög a kuplungja. Gondoltam kinyomócsapágy, és annyi belefér. Viszont az egyik szerelő szerint lehet a gond a váltó is (bár neki csak telefonon beszéltem a hibajelenségről). Jó lenne ha nem kéne váltót cserélni. A jelenség: Változó, van amikor csörgés hallatszik, de ha benyomom a kuplungot elhallgat, de van amikor nem hallgat el, csak megváltozik a hangja a csörgésnek, van akkor motorféknél is hallatszik csörgés illetve inkább morgásnak mondanám, de egy kis gázt adok és elhallgat. Kiváncsi vagyok a véleményetekre. Köszi
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Hozzászólások

humolnsa2015.10.04 14:59:18 Igen, mindenképp cserélek szimeringet is. Köszönöm a tanácsokat.
Davee2015.10.04 14:09:35 A főtengely szimeringet is cseréld ki valami normális márkájúra, ha már lebontod.
humolnsa2015.10.04 03:04:43 Köszönöm a válaszokat! Szerintem, ha már meg van bontva cserélek komplett szettet, és legalább egy darabig nem lesz vele gond. Sőt főtengely szimeringet is (nem fiatal autó)
kecsab2015.10.03 21:14:39 Könnyen lehet, hogy a kinyomócsapágy a végét járja, kiestek már belőle a golyók, vagy a kosárt darálta be és a golyók véletlenszerűen sodródnak ide-oda, ezért spórádisan jelentkezik a zörgés. A golyók nem teszik tönkre a szerkezetet, se a váltót, ha kiesnek (vagy már részben kiestek), de a kinyomólapnak nem tesz jól, ha a csapágy áll és kinyomáskor fém a fémen forog. Nem haboznék mielőbb bontani és a látottak alapján csak csapágyat, vagy komplett kinyomószerkezetet és kuplungtárcsát is vennék bele.
Ne kérdezd, hogy hogyan kell levenni, én még csak motort cseréltem. Az biztos, hogy csomó csavart ki kell tekerni a váltó és motor között (kb. 13-16). Csinálj egy kartonlapot és abba tűzd a kivett csavarokat a pozíciójuk szerint, mert nem egyforma hosszúak, nem jó 2x ki és betekerni őket. A motort vagy fel kell kötni a motortér felett, vagy alábakolni, mert mig a váltó 2 ponton van a karosszériához kötve, a motor csak 1.
humolnsa2015.10.03 11:20:29 Hali, pont ez a furcsa, hogy szépen veszi a fokozatokat, nem akad, nem recseg. De nem mindig hallgat el, ha a kuplungot kinyomom, ez is aggasztó.